Kiadványok

 

 

 
[Home]
 

 

A Spirál-kör kiadványai

 

 

A kiadványok megvásárolhatók

az Elixír könyvesboltban, vagy postai utánvéttel megrendelhetők az alábbi E-mail címen:

 

rhmaya@gmail.com

 

 

Lao-Ce:  Tao Te King

Rhasoda May feldolgozásában

 

Rasoda May ezt a 2500 éves filozófiát a mai kor embere számára érthetően, kristálytiszta logikával fogalmazza meg. A mű ebben a feldolgozásban a legmagasabb színtű tanítás marad, mégis a mindennapi életben követhető erkölcsi és etikai iránymutatást ad.

A versekhez fűzött magyarázatok segítik a filozófiai tartalom hétköznapi életbe történő átültetését és megélését.

A könyvet Kurta André, a témához tökéletesen illő, megragadó, színes festményei illusztrálják. Az olvasó valódi utazást tehet a költő és a festő által megalkotott spirituális birodalomban, miközben Lao-ce soha idejét nem múló gondolatait olvashatja.

 
Részlet a könyvből:

André Kurta: Szemed világa - lelked világa

 

 

41.

Aki kiváló, a taoról hallván,
teljes odaadással belső megvalósításra törekszik.
Aki átlagos, a taoról hallván,
küzdelmeibe merülve, külső tettekkel igyekszik.
A semmirekellő, a taoról hallván,
jót nevet, majd saját ostobaságával cselekszik…
Ha nem így tenne,
a tao nem a Világosság útja lenne.
 
 
Ezért mondják: a világosság, sötétség;
a magasztosság, közönségesség;
a sima út, göröngyöktől boltos,
a legfehérebb szennycsíkoktól foltos;
az erényességet fogyatékosság kicsinyíti,
s mi az erényt erősíti, másfelől gyengíti;
ami természetes a színességben,
megfakul a szürkeségben…
A legnagyobb négyszög nem szögletes,
a legnagyobb edény sokára lesz tökéletes.
A hatalmas zene, az üresség csendje,
a hatalmas kép, a formátlanság rendje.
A tao a névtelenség homályába vész,
ám általa érhető el a végső beteljesedés.

 

 

 

 
 
 
Rhasoda Varga Margit: Dimenziókapu

(Kézikönyv az angyalmeditációkhoz és a spirituális fejlődéshez)

 
Az atlantiszi emberek számára a kapcsolattartás Istennel, amit az angyalokkal való kommunikáció segítségével értek el, része volt a mindennapos gyakorlatoknak. Manapság is sokan próbálkoznak ezzel a kapcsolatfelvétellel, de a valós megtapasztalások hiánya egyeseket elkedvetlenít, mások véget nem érő beszélgetésbe bonyolódnak önmagukkal, miközben úgy vélik, Istennel kommunikálnak.
Van-e esélyünk Istennel párbeszédet folytatni? Milyen képességeket kell kifejleszteni ahhoz, hogy ez sikerüljön és mi a garancia arra, hogy valóban helyes válaszokat kapunk?
A szerző ezeknek a kérdéseknek a szellemében nyúl vissza az atlantiszi gyökerekhez verses meditációk, és saját élmények olvasmányos prózai megjelenítésével, melyek segítségével könnyebben eljuthatunk a helyes felismeréshez.
Ez a könyv az Istent kereső emberek számára szeretne kézikönyvként szolgálni vallási hovatartozástól függetlenül. Az atlantiszi tanításokból kiindulva a könyv szintézise a zsidó-keresztény, hindu, buddhista, taoista filozófiáknak, és mindezeket kiegészítik a szerző belső megtapasztalásai, amelyeket költői nyelvezettel és - a kor szellemét követve - filozófiai-természettudományos megközelítéssel ad át.
Az első fejezet (Találkozások angyalokkal) az angyalokkal való kapcsolatfelvételhez szolgál útmutatásként. Az angyalmeditációk lelkileg megtisztítanak, felkészítenek az életfeladatunk megértésére és felvállalására, segítenek beilleszkedni abba a társadalmi közegbe, amelybe születtünk. Összekötnek bennünket Istennel, ahonnan a lelkünk ered, és a Földdel, amelyből testünk anyaga vétetett.
A második fejezet (Úton Isten felé) arról szól, hogyan készüljünk az Istennel való találkozásra, milyen kérdéseket kell tisztáznunk önmagunkban ahhoz, hogy egyáltalán esélyünk legyen? Ki és mi Isten? Tudjuk-e egyáltalán kit keresünk, vagy kivel kommunikálunk meditációink során?
A harmadik fejezet (22 atlantiszi beavatási út) azt tárgyalja, mi az életfeladat? Milyen leckéket kell megtanulnunk, hogy spirituálisan is sikeres legyen az életünk? A beavatási utak ismerete nélkülözhetetlen mind az életben maradáshoz, mind a halálhoz, ez a létra, amely felfelé vezet.
Minden kedves olvasónknak jó utazást és sikeres megérkezést kíván:   

a Kiadó.

 

 

           

          Részletek a könyvből:

 
„Harmónia, az érzések színes szétáradása,
az asztrális mező tünékeny, lágy csillogása;
rózsaszín és ibolya a hidegség tengerében,
a sötétség felolvadása a szeretet hevében.”
 
 

„…Én vagyok a fény, amely az árnyékot okozza,
a világosság, mely az éji sötétséget vonzza,
a virradat, amely a végső felébredést hozza,
és a szürkület, mely a színeket egybemossa…”

 

 

 

Egy olvasói vélemény:
 
A spirituális költészet legkülönlegesebb alkotását tartja kezében az olvasó. Bátran állítom, hogy mindenkinek a gondolataiban, a szívében, az álmaiban ott élnek a költő által megszólaltatott témák. Persze nagyvilágunkban sok-sok neve van ugyanannak a „Master of Puppets”-nek (Mennyei Atya, Teremtő, Isten, Allah).
Ez a kötet nem könnyű olvasmány, mert csak akkor értjük meg igazán, ha teljesen belemerülünk. A versek, a magyarázatok, a Világ - mint Spirituális Dimenzió - mozgatórugóinak filozofikus fejtegetése komoly odafigyelést kívánnak. Az írások minden egyes sorában energia lapul, a megközelítések természettudományos nyelvezetűek. Nem véletlenül.
A könyv szól életről, halálról, miértekről, meditációról, szeretetről, angyalokról, békéről és bizony a közötte lévő útról is. Merésznek tűnő vállalkozás a 2000-es évek első évtizedében előállni egy ilyen munkával. Hiszen napjainkban, a felületes világban, ahol „a szomszéd kertje mindig zöldebb”, mintha az anyagiak lennének főszereplők sokak számára, miközben rengetegen keresik az útjukat, és jó néhányan kallódnak. Mégis minden ember, amikor bajba kerül: „Óh, segíts nekem Istenem!”- mondja.
Adott a Világmindenség: E = mc2 ? Ez Minden? Mi az igazság? Mi lesz utána... mi volt előtte? Miért vagyunk itt? Ott feszül a versekben a küzdelem önmagunkkal, az hogy mindenkinek küldetése van. Minden emberi lény fontos tagja a Teremtés folyamatának. Az egész mű helyenként fagyosan graciózus, máshol mély, átütő érzelemmel átitatott. Stílusa van. Nem választok ki egy verset sem. Mind adott nekem valamit!
A gondolkodó embereknek ajánlom ezt a kötetet. Hiszem, hogy ez a kettőszáz-valahány oldal alapmű lesz néhány évtized múlva a hittel, a vallással, a spiritualitással foglalkozók számára. Az észlelő, a látó Homo sapiensek forgatni fogják. Az Univerzumot működtető erők tanulmányozásával foglalkozók közül is nagy valószínűséggel el fogják olvasni jó néhányan.
Megtisztelve érzem magam, hogy az elsők között olvashattam el a könyvet. Még megtisztelőbb, hogy véleményt is írhattam a kötetről.
Béke legyen veled Kedves Olvasó!
 
Dobor József
kémia tanár
E-mail cím: joedobor@gmail.com

 

 

VARGA MARGIT: 22 Atlantiszi beavatási út I-II. rész

meditációs kazetta

A Dimenziókapu 3. fejezetének versei magnókazettán

A versek az atlantiszi tarot szerinti értelmezésben mutatják be a beavatási utakat, amelyeket életeink során kell megtennünk, hogy elérhessük a megvilágosodást, a visszatérést Istenhez. A verseket azok hangulatát aláfestő meditációs zene kíséri.

Zeneszerző: S. Jancsó Miklós

(A versek meditatív állapotban fejtik ki teljes mértékben energetikai hatásukat.

Időtartam: 2x65 perc)

Az ábrán az életfa látható. A héber nevekkel ellátott körök tekinthetők egyfajta kapuknak, a kapukat összekötő utak pedig, maguk a beavatási utak. A kapukon akkor lehet bejutni, ha az utakat elvégeztük, megvalósítottuk, hiánytalanul átéltük. A kapuk a halál után a szellemi dimenzió különböző szintjeire vezetnek. Több egymásba ágyazott életfa olyan létrát alkot (Jákob lajtorjája), amelynek tetején az emberi élet végső célja, Isten található.

Nagyon sokféle rendszer ismert, amely a beavatási utakat értelmezi, és az ábra vonalaihoz hozzárendeli. Nem kívánom magamat elkötelezni egyik mellett sem, mindegyik jó. A különböző Kabbala rendszerek, a Tarot kártya szimbólumai mind ugyanarról szólnak, az életfeladatról, amelyet egy-egy életre felvállalunk, mint megtanulandó ismerethalmazt, és amelyet elvégezve léphetünk tovább az életfa egy következő szintjére.

Mi az életfeladat? Milyen leckéket kell megtanulnunk, hogy spirituálisan is sikeres legyen az életünk? A versek a beavatási utak atlantiszi nevei alapján ismertetik ezeket az átélendő feladatokat. A beavatási utak ismerete nélkülözhetetlen az életben maradáshoz, és a fejlődéshez, e nélkül nem tudunk sem kapcsolatot teremteni, sem beilleszkedni egy közösségbe, e nélkül nem találjuk a helyünket, a célunkat, kallódunk, értelmetlenül múlik el az egész életünk. Az emberi élet célja nem lehet csupán az evés, ivás, szaporodás, sem az öncélú tevékenység.  Valamennyien önmagunk fejlődéséért, ugyanakkor másokért is élünk. Ha tartalmas, spirituálisan is teljes életet élünk, akkor nem okoz számunkra problémát a halál, mert tudjuk, elvégeztük a feladatunkat, továbbléptünk a létrán, ami felfelé vezet!