D. V. Mangla

 

[Home][D. V. Mangla][Wollák Z.][Papp Gy.][Tornyi Zs.][Dobor J.][Blank][Blank]

 

 

 

A szerzőről

 

Dharam Vir Mangla gyermekkorától kezdve tudományos érdeklődési körrel rendelkezik. A Delhi Egyetemen matematikusi és tanári diplomát kapott. Doktori fokozatát (Ph.D.) a Delhi Egyetemen szerezte matematikából 1969-ben. 1976-78 között az Adeni Egyetemen dolgozott, mint matematika előadó. 1996 óta a Sr. Delhi középiskola alapítójaként tevékenykedik. Gyermekkora óta tanulmányozza a vallási tárgyú könyveket. Szentekkel és tanult emberekkel egyaránt számtalan beszélgetést folytatott Istenről, a Szent Iratokról és a tudományról. A matematika, pedagógia, filozófia és a jóga tudományának magas szintű művelője, aki összhangba tudja hozni a tudományt a Szentírással, a spiritualitást a hittel. Közel 40 éve folytatja jóga gyakorlatait (ászana, pranayama, meditáció). Könyvei saját megtapasztalásain, és a Szentírások mély ismeretén alapulnak.  Eddig kb. nyolc könyve jelent meg a jógáról, a Szentírások értelmezéséről stb. 1969-ben Sri Satya Sai Baba által áldásban részesült, ami átalakította a lelkét, életét, filozófiáját, gondolkodását. Odaadó Istenhívővé vált, Istenbe vetett sziklaszilárd hittel és meggyőződéssel. A Paramahansa Yogananda által alapított Yogada Satsanga Society (YSS) of India 1989-ben beavatta a Kriya jógába. Alkalma volt magas szinten álló jógamesterektől tanulni a Himalájában a Palampur (Himachal Prades) környékén található „Mahavatar Babaji Meditation Center”-ben. Itt kapta meg Amar Jyoiti Babaji áldását további spirituális fejlődéséhez, és spirituális könyvek írásához. Mostanára teljesen átadta magát Isten szolgálatának. A „God & Selfrealization Fundation” alapítója.
 
 
Dharam Vir Mangla
 
A GRF céljai és eszméi a következők:
 
- Technikai spirituális vezetést nyújtani az otthonukban az Istenkeresők számára, akik nem tehetik meg, hogy személyesen csatlakozzanak egy guru csoportjához elhagyva a családjukat, hivatalukat vagy elfoglaltságukat.
- Isten szeretetét és szolgálatát terjeszteni a világban.
- Valós, egyetemes, széles koncepciót kialakítani Istenről, és eloszlatni a félreértéseket Istennel kapcsolatban a tudománnyal foglalkozók körében. Bátorítani azokat a tudósokat, akik eddig hallgattak Istenről és a Szentírásról, hogy félelem nélkül nyilvánítsák ki véleményüket és az igazságot a világ előtt.
- Új kutatási területeket javasolni a tudósok, orvosok, mérnökök számára a spiritualitás területén a misztikus Szentírásokkal, a szentek által megnyilvánított csodálatos erőkkel és Siddhikkel kapcsolatban.
- Mivel a jóga mindannyiunk számára univerzális tudomány a GRF tanítása független, univerzális, politikamentes és elfogulatlan valamennyi vallással vagy filozófiával szemben.
- Megválaszolni tagjaink spirituális kérdéseit, és más tagok számára is hozzáférhetővé tenni az ezzel kapcsolatos vélemény cserét, ha ez mindenki számára hasznos.
- Spirituális felmérő tesztet készíteni valamennyi tagunk számára, hogy ez alapján felmérhessék spirituális fejlődésüket.
- További információkat nyújtani a tagok számára a csodálatos szentekről és Szentírásról.
- Szolgálni az emberiséget és spirituális forradalmat teremteni a világban, ami békét, harmóniát, örömet és boldogságot hoz létre az emberiség számára.
 
 

Honlap: http://www.mangla2god.blogspot.com/

 

 


 

[Home][Bemutatkozás][Tanfolyamok][Havi program][Szolgáltatás][Kiadványok][Elérhetőség][Vallások][Írások][Utazások][Ajánló][Kérdések]

 

[Home][Bemutatkozás][Tanfolyamok][Havi program][Szolgáltatás][Kiadványok][Elérhetőség][Vallások][Írások][Utazások][Ajánló][Kérdések][Jóga][UKTM]

 


rhmaya@gmail.com